top of page

Beit Uri Water Garden

design and realisation

of a healing landscape project

for the Beit Uri School

for young adults with special needs

Givat HaMoreh, Afula, Israel, 2002

 

 

The artist was comissioned to design and build a watergarden for the Beit Uri home for adults with special needs. The design was to be easily accessible, stimulating for the senses and providing a range of different experiences of water. The focal point of the design is a well-stone with a strong flow of water. The water is draining through a layer of river boulders and is collected in an underground tank from where a pump returns the water to the well-stone.

From the well-stone area a "dry river-bed", constructed from flat limestone rocks, river boulders and gravel continues downhill, accompanied by a paved path.

Further features include a bridge, built of railway sleepers, stone benches and a rich variety of mediterranean vegetation.

Beit_Uri_sketch_1.jpg
Beit_Uri_sketch_2.jpg
Beit Uri 1.jpg
Beit Uri 2.jpg
Beit Uri 3.jpg
Beit Uri - plan-annoted_english.jpg
Beit_Uri_plan_asbackgound.jpg
bottom of page